donderdag 12 juli 2012

Farmaceutisdche bedrijven dringen hun medicijnen op…

Huisarts Hans van der Linde houdt zich niet stil

In “Hartflits”  van week 28 (uitgave van Hartpatienten Nederland) las ik onderstaand artikel.  Eigenlijk is huisarts van der Linde een luis in de pels van o.a. de farmaceutische bedrijven.  Ik vond het belangrijk genoeg om de waarschuwing (zo beschouw ik het artikel tenminste) over te nemen.
Onder Nieuws kunt u doorklikken om onderstaande tekst te lezen.

En dan zou een Drent ’sloom’ zijn? Kom nou…!

Groningers en Friezen moet bakzeil halen… oftewel hun ongelijk bekennen

In het noorden van het land (althans bij de Groningers en de Friezen) is het algemeen bekend (zegt men….) dat de Drenten niet de snelsten zijn.  Ze hebben méér tijd nodig om tot een besluit te komen, in elk geval meer dan een Fries en een Groninger. Dat is een gegeven, of de Drenten het willen toegeven maakt niet uit..! Of het echt waar is laat ik maar in het midden: ik weet het niet én als ik het al zou weten zou ik het nog niet zeggen! De reden? Simpel: in mijn familie zijn er én Friezen én Groningers én last-but-not-least Drenten… m.a.w. op de vlakte-blijven is een must!
Hoe ik bij het vorenstaande kom?  Wel.. sommige Drenten kunnen snel zijn, heel erg snel, wel 202 km (gemeten!) per uur.  Zie de afbeelding, RTV-Noord is de bron!
De Drent is snel, sneller dan met name menig/een (Groninger) familielid dat bij een geconstateerde snelheidsovertreding op een voertuig met twee wielen net niet de fatale grens overschreed en dus…  Wacht even… kon de Groninger beter kletsen dan de Drentse overtreder? ’t Zou me niet verbazen, alhoewel: de Drent verstond en verstaat naar mijn mening de kunst om door niets dan wel nauwelijks iets te zeggen de direct betrokkenen al dan niet op het verkeerde been te zetten! En dat is ook wel wat waard!
Ik ben blij een Groninger te zijn, alhoewel een beetje Drents bloed soms ook welkom zou zijn…!

Kopietje paspoort…? Nee, vandaag maar niet!

Kopiëren identiteitsbewijs in de private sector in beginsel niet toegestaan

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) heeft vandaag een persverklaring afgegeven.  Hoewel ik me niet als ‘pers’ beschouw, was de inhoud van het artikel voor mij belangrijk genoeg om het over te nemen! De integrale tekst luidt:
Bedrijven en organisaties kopiëren steeds vaker het identiteitsbewijs van bijvoorbeeld klanten en relaties. Dit verschijnsel staat ook wel bekend als ‘kopietje paspoort’.
Het op grote schaal kopiëren of scannen van identiteitsdocumenten brengt risico’s met zich mee voor de persoonlijke levenssfeer van burgers, zoals identiteitsfraude. Mensen kunnen hiervan jarenlang financiële en maatschappelijke schade ondervinden. Een kopie maken van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart is dan ook – op enkele uitzonderingen na – bij wet verboden. Bedrijven en organisaties in de private sector kunnen in de meeste gevallen voor legitimatie volstaan met de vraag aan klanten om hun paspoort of ander identiteitsdocument te tonen. Om de regels te verduidelijken, heeft het College bescherming persoonsgegevens (CBP) richtsnoeren opgesteld voor het overnemen van persoonsgegevens en het kopiëren/scannen van identiteitsdocumenten. De richtsnoeren bevatten ter illustratie veelvoorkomende situaties waarbij om een identiteitsbewijs wordt gevraagd, zoals onder meer bij hotels en sportscholen. De richtsnoeren treden vandaag in werking.

Wilt u meer weten: klik op deze link  http://www.cbpweb.nl/Pages/pb_20120712_gebruik-kopie-identiteitsbewijs.aspx Vergeet dan ook niet  de voorlichtingsfolder/-brochure te downloaden. De titel is “rs_kopie_identiteitsbewijs.pdf”.
Hoewel ik de activiteiten van het CBP soms wel erg ver vindt gaan, moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat het vaak niet zonder reden is! Of ik het al dan niet leuk vind is een minder belangrijke vraag…