vrijdag 2 maart 2012

Nederlander in Spanje veroordeeld voor hasjsmokkel…

Eigen schuld, dikke bult

In een artikel op NU.nl lees ik dat een Nederlander in Spanje is veroordeeld tot 3,5 jaar cel en vier miljoen euro boete voor de smokkel van twee ton hasj.De man werd op 15 januari op een tien meter lange boot voor de kust in Zuid-Spanje aangehouden. De drugs die de douane en de politie op de boot vonden waren bestemd voor Ibiza; het was bijna tweeduizend kilo hasj.
Zelf lezen: http://www.nu.nl/binnenland/2753881/nederlander-in-spanje-veroordeeld-hasjsmokkel.html

Ik heb geen medelijden met deze Nederlander, evenmin met de andere (ruim 200) Nederlanders die, volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken, in Spanje vast zitten voor een drugsdelict. Eigen schuld, dikke bult. Maar ook: hoeveel ellende brengt het gebruik van drugs mee en als je willens en wetens mee helpt met het verspreiden van die troep ben je indirect of direct schuldig aan die ellende. Ze hebben wat op hun geweten! Daar kunnen ze in de Spaanse cel over nadenken...

Het opvallende aan dit bericht vond ik wel dat op 15 januari de man werd opgepakt, het is nu 2 maart, anderhalve maand later. En nu al veroordeeld! Moet je in Nederland kijken: daar zal de veroordeling schat ik een jaar na aanhouding zijn. Werken onze rechters zo langzaam of zijn de Spaanse rechters wat ‘korter door de bocht’? 

Apeldoornse grijpt oplichter in de kraag…

‘k Heb het al vaker gezegd: onderschat het vrouwelijk geslacht niet

Je hebt soms zo van die berichten op internet of in de krant die je aanspreken…  Zo ook vanmorgen: via internet lees ik dat een Apeldoornse een oplichter in de kraag heeft gegrepen… Ik stelde me voor hoe dat zou zijn geweest en dus las ik het artikel in De Stentor (http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn//10574157/Apeldoornse-grijpt-oplichter-in-de-kraag.ece).

Het kan dus wel: niet ingaan op babbeltrucjes van vreemden of doen zoals deze Apeldoornse!