maandag 26 maart 2012

‘Speech-jammer’, misschien wel genomineerd voor de uitvinding van het jaar…!

Een uitkomst voor tv-debatten, niet voor de deelnemers

Ergert u zich ook zo aan de deelnemers aan tv-debatten die een ander niet laten uitspreken? Het lijkt of het zo hoort, of het niet anders kan!
Mij werd van kinds af aan geleerd dat je een ander, wie dat ook mocht zijn, altijd moest laten uit praten en niet in de rede vallen. Dat was en is onfatsoenlijk. Als je echter naar bv. NOS Studio-Sport met Jan Mulder c.s. kijkt of naar Pauw en Witteman, dan druipt daar naar mijn mening het onfatsoen van af. Zo zijn er wellicht nog meer programma’s te noemen.

Om aan het geroep en gepraat door-elkaar (en daarom door de luisteraars/kijkers nauwelijks nog te volgen) een einde te maken is er naar het schijnt een oplossing voor handen: de ‘speechjammer’.
Op Tweakers.net van 4 maart jl. werd hierover een artikel geschreven; lezenswaardig!

Aan zowel NOS Studio Sport als aan VARA Pauw en Witteman heb ik deze link gestuurd. Ik hoop dat zij dit apparaat ook gaan aanschaffen, tot heil van de kijkers/luisteraars!


Groningen galmt in Damster Nicolaikerk…

Het zal wel vernieuwend zijn, het is (nog) niet mijn keuze

Op de website van RTV Noord werd onder bovenstaande kop gemeld dat er in het afgelopen weekend een muziekproject van componist Merlijn Twaalfhoven werd uitgevoerd. Meer dan 150 amateurzangers deden er aan mee.

Het is nieuw, wat ik hoorde kon mij nog niet bekoren… Toch is het goed dat vernieuwing ook in de muziek plaats vindt, je kunt niet altijd bij het oude blijven staan nietwaar...