donderdag 20 oktober 2011

Schipholgate… (2)

“De Demmink Doofpot” … zou alles waar zijn?

Verwijzend naar de eerste aflevering op 14 oktober j.l. ben ik me wat gaan verdiepen in wat er in deze affaire zoal naar voren komt. Ik heb het boek “De Demmink Doofpot” in pdf gedownload. Dit boekwerk is inmiddels bekend bij / in bezit van tenminste 10.000 mensen: de gehele gedrukte oplage werd gratis ter beschikking gesteld aan geïnteresseerden en is inmiddels "uitverkocht"; er wordt overwogen om weer een nieuwe druk te laten verschijnen.
Ik ben geschrokken van wat ik in dit stuk heb gelezen. Er worden beschuldigingen geuit richting de secretaris-generaal van destijds Justitie Joris Demmink, die direct of indirect te maken heeft met de Chipsol-zaak. Er word o.a. gesteld dat de s.g. een pedofiel is, “op jongens valt” enz. Er worden namen genoemd van mensen die allen met hem te maken hebben (gehad). Ik noem een aantal namen / instellingen enz.: Hirsch Ballin, H. Donner, de Koerdische zakenman H. Baybasin, N.R.C. Handelsblad, NOS, NOVA, Netwerk, Panorama, Gaykrant, onderzoeksjournalist Stan de Jong, Micha Kat, en zo kan ik nog een tijd doorgaan.


Ik ben geschrokken van wat in mijn ogen een beschuldiging is : “intimidatie van getuigen, advocaten, officieren van justitie, rechters” aanduiding”. Dat alles zou gebeuren door direct en indirect Demmink.
Dat Demmink te maken heeft (of heeft gehad?) met een pedofielennetwerk staat in het boekwerk. Er zijn tal van bewijsstukken bijgevoegd. Er zijn, dat herinner ik me nog goed en dat wordt ook beschreven, Kamervragen over gesteld, artikelen verschenen in dagbladen, op de tv stelde NOS, NOVA en Netwerk dit destijds ook aan de orde. Nadien moesten een aantal publicaties worden herroepen (ik begreep o.a. dat NRC anders een hoge boete moest betalen, met andere woorden: onder dwang dus). Alleen de NOS weigerde te herroepen, een betreffende ‘bewijsstuk’ staat ook in het boek!


Al met al ben ik geschrokken, zo erg dat ik me er niet verder in wil verdiepen; al zou maar 25% van de ‘beschuldigingen’ waar zijn, dan lopen er o.a. in Den Haag en bij Justitie nog al wat mensen rond die in mijn ogen een vreemde rol spelen of hebben gespeeld.  Het is niet aan mij om met een vinger te wijzen… ik vind e.e.a. een BEERPUT.  Ga zelf maar lezen, je houd er misschien een vieze smaak aan over. Ik wel in elk geval.


Vooralsnog zal ik hier niet meer over schrijven, tenzij er wat bijzonders naar voren komt!