maandag 25 juni 2012

Plaatselijk leed… of valt het mee?

In onze wijk in Apeldoorn moet af en toe nog wat aangepast worden.

We wonen in een leuke wijk die in veel opzichten gonst van activiteiten en bedrijvigheid. Om mijn woorden te staven: bezoek de website http://www.osseveld-woudhuis.nl maar eens.

Ondanks alle bedrijvigheid moet er soms nog wel wat gebeuren. Is het niet iets nieuws, dan is het wel onderhoud... Zo is, na ruggespraak en inspraak (een tijd geleden weliswaar) met de bewoners en andere belanghebbenden  en/of belangstellenden  vanmorgen begonnen met het her-/bestraten van Ravelijn.
Om dat in goede banen te leiden worden er onder andere borden en afsluithekken geplaatst. Omstreeks 07:45 uur hoorde ik geluiden die er normaliter niet zijn. Enige tijd daarna zag ik dat men een bord ging plaatsen.

Vanmiddag heb ik maar eens gekeken hoe ver men gevorderd is. Als goed burger, financieel (en moreel?) mede verantwoordelijk voor een goed verloop van het geheel doe je dat immers. Er was geen mens te bekennen, m.a.w. er was geen activiteit!

Al gauw merkte ik dat ik niet in de wieg ben gelegd voor planoloog: er zijn borden geplaatst die verwijzen naar …. via een opgebroken en deels afgesloten straat. Er gebeurt echter nog niets!  Leuk hoor: ik moet morgen mijn kleindochter van school halen maar ik zal toch eerst eens goed moeten kijken hoe ik bij de school kom. Misschien zie ik het té somber en dus verkeerd in.



‘k Heb twitterberichtjes gezonden aan de stadsdeelmanager Apeldoorn-Noord Oost en aan de politie Osseveld-Woudhuis. Wellicht kunnen laatstgenoemden het verkeer bij het uitgaan van de scholen in goede banen leiden, als het maar niet door de bagger is…

Controle op de (kleine) luchtvaart… een goede zaak!

Dat is weer eens iets anders dan controle op fietsverlichting

“Geen ernstige feiten bij controle kleine luchtvaart” zo kopte vanmorgen een melding op de website van Politie.nl. Het bericht ontving ik via Twitter.
Omdat ik (van jongsaf) geïnteresseerd ben in veel wat met luchtvaart te maken heeft viel dit bericht me uiteraard op. Meteen even gekeken: (http://www.politie.nl/klpd/nieuws/voor_de_pers/120625controlekleineluchtvaart.asp)

Ik heb de indruk dat ik met een gerust gevoel in mijn tuin naar het vliegverkeer naar en van vliegveld Teuge kan blijven kijken. Er zullen vermoedelijk geen onder-invloed-zijnde-piloten komen buurten…