dinsdag 3 juli 2012

Becel Pro-activ: weer het meest misleidende product van het jaar…!

Is het nu wel of niet een medicijn?
Schreef ik op 27 juni j.l. over Pro-activ van Becel, nu kan dat weer. Een bericht van 12 juni jl. in de pers is de aanleiding. ‘k Heb getwijfeld of ik het zou doen, ik hak de knoop door. Ik spreek verder geen oordeel uit: dat mag u doen na lezing van dit artikel: http://www.nu.nl/economie/2832796/becel-pro-activ-meest-misleidende-product.html

Een citaat uit het persbericht:
De Hartstichting zei in een reactie goede redenen te hebben het logo te lenen aan het product. ''Het is namelijk wetenschappelijk aangetoond dat Becel pro-activ cholesterolverlagende eigenschappen heeft."
Volgens de woordvoerder ontbreekt lange termijn onderzoek naar het effect op hart- en vaatziekten. "Maar naar verwachting kan een dergelijke verlaging van het LDL-cholesterol de kans op hart- en vaatziekten met 20 tot 25 procent verlagen.''

Er zijn echter cardiologen die anders denken en ook Hartpatienten Nederland, een niet door enige fabrikant of farmaceut gesponsorde vereniging, heeft een heel andere kijk op Becel Pro-activ.

Ik ben terzake niet deskundig genoeg om een eerlijk oordeel te hebben! Ik houd me maar aan een flinterdun laagje roomboter op mijn boterhammetje: ’t is ook nog lekker!