vrijdag 23 maart 2012

Nu ook nog “Kattenbelasting” in te voeren…? Ja, liever vandaag dan morgen!

Het zou wel eens een goede oplossing kunnen zijn: van mij mag het!

Er zijn wat reacties gekomen op mijn column “Hondenbelasting en boetes….” van 19 maart jl. Men was het roerend met mij eens dat hondenpoep op straat enz. een hele grote ergernis is. Echter: evenals in Berkelland (zie de link in mijn column) het geval was, kwamen er nu ook ‘aanvullende’ klachten (zo noem ik het maar even). Ik moet me niet beperken tot alleen hondenpoep, neen: ik moet ook kattenpoep noemen!
Een grote ergernis is kattenstront, met name die in de tuinen van anderen wordt gedeponeerd. Ik moest degene die me dit vertelde gelijk geven. Ook wij hebben daar ervaring mee, in het verleden én in het heden.
Een mevrouw uit Eibergen (zie de link op 19 maart) schreef letterlijk: “…. wel jammer dat het alleen over hondenstront gaat. Wat dacht je van al die vreselijke kattenstront… Plus alle dode vogeltjes die katten laten slingeren als ze er weer eens een gevangen hebben.  Conclusie: hondenpoep opruimen en mensen met katten ook de stront opruimen en de kat of binnen houden of aangelijnd.”