woensdag 15 juni 2011

Kerk achter tralies...

In "Woord en Dienst" (opinierend magazine voor de Protestantse Kerk) van juni 2011 is een artikel opgenomen van dr. Theo van Willigenburg waarin hij als 'ervaringsdeskundige' schrijft over het werk van de kerk 'achter de tralies', het gevangenis-pastoraat. De heer van Willigenburg is filosoof en verbonden aan de Kant Academy te Utrecht. Aan het eind van het artikel wordt verwezen naar o.a. de website "www.rechtspraakinopspraak.nl". Ik heb deze website bezocht en ik ben geschrokken, geschrokken van hetgeen daar gesteld word. Voor mij is dat reden om verder informatie in te winnen c.q. te zoeken. Ik wil kijken of het zinvol is meer ruchtbaarheid aan de inhoud van deze website te geven. Binnenkort kom ik er op terug.
Voor zij die naderhand méér over het vorenstaande willen weten en op internet gaan zoeken: ik heb gemerkt dat er over "Theo van W." enz. redelijk veel is te vinden. Het was mij bekend dat hij was betrokken bij de 'Roder ontuchtzaak' enige jaren geleden. Over wat waar is en niet waar is (er wordt op internet ontzettend veel onwaarheid en soms ook wel enige waarheid geschreven), kan en wil ik momenteel geen uitspraak doen. Ik ben geen rechter. Wél weet ik dat a) als iemand zijn straf heeft gehad hij/zij daarna echt vrij is (ook al denkt de buitenwereld soms anders!) en b) er soms ook onterecht gestraft wordt. Op de website die ik hiervoor noemde staan ettelijke voorbeelden!

Twee uitspraken ergens op deze website: "Nergens wordt zoveel gelogen als in zedenzaken (door aangevers en verdachten), daarom stellen veel rechters maar zelf de feiten vast, zelfs al zijn die onmogelijk " en  "Bijna altijd staat vóór de zitting de uitspraak al vast ".

Overigens: het betreffende artikel in Woord en Dienst is de moeite waard om te lezen.

Eerlijk is eerlijk: Gemeente Appingedam is echt niet zo slecht...

Schreef ik op 6 juni j.l. dat de gemeente Appingedam gemiddeld 87 dagen nodig had om facturen te betalen, blijkt uit een reactie van het CDA-gemeenteraadslid Yang Soo Kloosterhof van 14 juni j.l. dat het toch wel even anders is. Hij reageerde op een email dat ik de CDA-fractie in de gemeenteraad Appingedam zond. Het is gemiddeld niet 87 dagen doch 23 dagen, dus binnen de norm van 30 dagen.
Zie voor meer info de link hieronder. Burgemeester Rika Pot maakt e.e.a. duidelijk!