dinsdag 24 januari 2012

Goede Doelen en openheid...

Verantwoording afleggen is goed en hoort ook zo

Op 23 juli 2011 schreef ik "Goede Doelen zijn niet open genoeg", naar aanleiding van een artikel in het dagblad Trouw. Aan het eind van mijn schrijfsel noemde ik als voorbeeld van een m.i. humanitaire Goed Doel de stichting "Met elkaar voor Gambia". Regelmatig bezocht ik de website om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Wim en Annie Berghuis. Ongetwijfeld mede veroorzaakt door het feit dat ze niet constant in Gambia zijn, is er ook niet steeds iets nieuws te melden. Gelukkig is er nu wel nieuws: ik (en allen die de stichting steunen) ontving een email van Wim en Annie Berghuis. Om hun inzet nog wat meer bekendheid te geven neem ik de inhoud van de email hieronder over. 
Wellicht dat u de site ook eens wilt bezoeken en wellicht ook ondersteuner worden... De link is: www.metelkaarvoorgambia.nl




Voor de goede orde: er zijn méér projecten zoals deze van de familie Berghuis. Ik denk hierbij aan het diakonale project dat wij in de (PKN) kerkelijke wijkgemeente Osseveld-Woudhuis in het verleden hebben gehad voor Geeske Zijp (Lepra-bestrijding). Ik denk ook aan de projecten die door of namens kerken in zijn totaliteit en door tal van andere instellingen worden uitgevoerd, alles met als basis en visie "omzien naar elkaar" en "delen van onze welvaart/rijkdom met anderen die het slechter hebben dan wij". 

Een voorrecht is het om iets van onze overvloed te kunnen geven aan en delen met een ander!