zaterdag 21 april 2012

Computerpesten: je gelooft niet wat je leest en soms ziet..!

Het komt vaker voor dan ik dacht

Kinderen pesten en plagen elkaar. Dat hoort bij het groot-worden zeggen ‘deskundigen’. Of dat zo is betwijfel ik. Pesten en plagen is van alle tijd en het is ook niet gebonden aan leeftijd. Dus het is ook niet beperkt tot kinderen. Was dat maar zo, dan was er wellicht nog wat aan te doen.
Kinderen worden ouder, via puber worden ze uiteindelijk volwassen. Het pesten en plagen hebben ze in de loop der jaren (wat) afgeleerd. Een beetje blijft natuurlijk over, misschien zelfs iets meer dan een beetje.

Pesten en plagen was en is soms leuk… voor degene die het doet tenminste. Hij of zij die geplaagd of gepest wordt denkt er anders over!
Pesten en plagen gebeurt in de regel met de mond, soms ook door gedrag en houding. De mond en handen en of voeten worden af en toe gebruikt. Vecht-partijtjes komen ook voor. Dat was in mijn jeugd normaal…  je liet je immers niet alles gezeggen of je liet je ook niet links-liggen! Of meisjes en jongens in dat opzicht gelijk zijn weet ik niet zeker, ik weet wel dat vroeger meisjes soms op heel geniepige wijze elkaar dwars zaten, elkaar gingen negeren. Bij jongens ging het af en toe anders: even flink op elkaar inbeuken, en je wist waar hij en jij stond.