vrijdag 29 juli 2011

Voor de Damsters onder ons …

Ook andere geïnteresseerden zijn uiteraard welkom

Zoals velen onder u weten ben ik geboren en getogen in Appingedam. Mocht u niet weten waar Appingedam ligt (ik kan me dat nauwelijks voorstellen!): even googelen en de rest komt van zelf.  Na mijn trouwen heb ik er ook nog een aantal jaren gewoond, samen met mijn vrouw Tiny en de kinderen Annette en René. In 1974 verhuisden we naar Groningen, daar bleven we wonen tot in april 2004.  Sinds 2004 wonen we, met veel plezier, in Apeldoorn.

Inwoners van Appingedam werden en worden nog steeds “Damsters” genoemd. Er zijn er die deze naam als een erenaam beschouwen! Sommigen zeggen ook “eenmaal Damster, altijd Damster”. Ik kan dat niet volledig beamen, al moet ik wel zeggen dat Appingedam nog altijd mijn/onze belangstelling heeft. Voor mij komt dat denk ik mee omdat ik er mijn jeugd doorbracht én er gewerkt heb (van 1967 tot 1974 bij het Damster Ziekenfonds) én er aan het verenigingsleven deelnam (van 1971 tot 2011 bij de Onderlinge Glasverzekering). Omdat er nog steeds familieleden, vrienden en bekenden in Appingedam wonen, komen we er ook nog regelmatig... Mede daardoor blijft er binding!

Als oud-Damster wil ik hier graag verwijzen naar een website waar ik (en vele andere Damsters en belangstellenden) regelmatig een kijkje neem en soms ook aan de gesprekken op het forum mee doe. Ik doel hier op de website www.damsterkraant.nl.

De site is onder beheer van Egbert Zijlema, gepensioneerd dagbladjournalist.  Hij was met anderen actief in het “gastenboek” dat er destijds op de website van de gemeente Appingedam was. Zelf was ik daar ook een tijd deelnemer.
Omdat de gemeentelijke site herzien werd, een nieuw uiterlijk enz. kreeg,  verdween het  ‘gastenboek’ zoals we die gewend waren.
Egbert Zijlema heeft er echter voor gezorgd dat er op zijn website een plaats kwam waar met elkaar over Appingedam geschreven en gediscussierd kon worden: in de rubriek Forum is opgenomen het Discussieforum Appingedam. Op de website en op/in het forum ontmoet je lezers overal vandaan: uit Appingedam, uit de rest van Nederland en zelfs uit Amerika en Canada enz.
Om aan het forum deel te nemen moet je wel aangemeld zijn; dat vond ik geen bezwaar!
Van harte aanbevolen!
Een schermafdruk van de website staat hieronder: