vrijdag 22 juli 2011

Al Qaida… wie of wat is dat?

Met wortel en al uitroeien of zijn het wereldverbeteraars?

Na de bomaanslag in Oslo vandaag werd aanvankelijk als mogelijke dader(s) de naam van Al Qaida genoemd. Op dit moment is dit echter nog niet zeker!  Of het noemen van Al Qaida als dader(s) terecht is laat ik maar even rusten, ik ben feitelijk de laatste die daar een goed oordeel over kan geven. *) Wat voor mij nu wel belangrijk is, is de vraag wie en wat Al Qaida is. De naamsaanduiding is bekend, dat het terroristen zijn denk ik ook, maar is dat wel zeker?  Daarom ben ik maar een gaan zoeken in WikipediA, de online encyclopedie. Deze geeft heel wat informatie, lees zelf maar:

Al Qaida, eigenlijk geschreven als: Al Qaeda (القاعدة in het Arabisch (al-Qā‘idah), letterlijk de leiders) is een islamitische paramilitaire beweging die door velen wordt beschouwd als een terroristische organisatie. Al Qaida opereert meer als een netwerk dan als een organisatie, de organisatie voert zelf terroristische aanslagen uit, maar verleent ook diensten (zoals logistieke ondersteuning en training) aan andere terreurorganisaties. Sinds de aanslagen op 11 september 2001 in onder andere New York wordt de organisatie in de meeste westerse landen en in India door de verschillende overheden als terroristische organisatie bestempeld. De Europese Commissie heeft Al Qaida niet als terroristische organisatie gekwalificeerd, individuele Europese landen hebben Al Qaida daarentegen wel op de lijst van terroristische organisaties gezet - ook Nederland.

Ik ben heel wat kennis rijker geworden over deze organisatie. Het bovenstaande is nog maar een klein deel van wat er zoal te lezen is. Ik heb dat gelezen, of alles juist is laat ik maar in het  midden. Het is aan u/jou om zelf ook eens te gaan zoeken!
Dit is het het adres van WikipediaA:    http://nl.wikipedia.org/wiki/Al_Qaida

*) om 23:00 uur werd op de radio meegedeeld dat volgens de Noorse autoriteiten het bijna zeker is dat Al Qaida niet verantwoordelijk is voor de aanslag in Oslo. Waarvan akte! 

Laat eens van je horen…

Wie zijn de lezers

Het is leuk om te weten wie mijn lezers zijn. Je kunt me informeren door een reactie op dit bericht te geven. Dat doe je door op “reacties” te klikken; zie hieronder:


Er komt een vervolgscherm, daar type je als je dat wilt een bericht/reactie in het betreffende tekstvak, daarna ga je verder met het aanklikken van “Naam/URL” en type je je naam in. Vervolgens neem je letters van "woordverificatie" over waarna je klikt op "Reactie Publiceren".
Zie de afbeelding hieronder.
 


Voor de 'medewerking' mijn hartelijke dank.
Voor alle duidelijkheid: het laten weten wie je bent is geheel vrijblijvend!

Jeugdzorg… een grote zorg in Nederland!

Onderzoek naar Jeugdzorg is gewenst

Met stijgende verbazing en ergernis heb ik gisteravond gekeken naar de documentaire “Lost Mother” van Margit Baloghs. Het was in de televisie-uitzending Hollands Doc. om 22:45 uur op Ned. 2. De verbazing en ergernis betrof niet de documentaire (die vond ik erg goed en gepast en goed registrerend), verre van dat zelfs. Het betrof het optreden van Jeugdzorg (Rotterdam, veronderstel ik). Hoofdpersoon in de documentaire is moeder Nel die het gezin met 9 kinderen (!) bijeen probeert te houden. Ze krijgt daarbij hulp/medewerking van Jeugdzorg, dat blijkt echter steeds meer op tegenwerking. Dat zelfs de advocate van Nel (Mevrouw mr. drs. Dijkstra uit Vlaardingen) op enig moment zegt dat Jeugdzorg onwaarheden in de rapporten zet dan wel feiten verdraait of weglaat, zegt wel genoeg over deze instantie! Ook de directeur van de basisschool van de kinderen zegt dit! Ik bleef zitten met een rot gevoel over Jeugdzorg.
Het gevolg er van was dat ik eens ging zoeken wat Jeugdzorg eigenlijk doet of moet doen enz. 
Dit was een resultaat:

Bureau Jeugdzorg
Bureau Jeugdzorg (BJZ) geldt in Nederland als de toegangspoort voor de gehele jeugdzorg. Het is een stichting waarvan de belangrijkste wettelijke taken zijn: indicatiestelling, uitvoering van jeugdbeschermingsmaatregels en jeuddreclassering. Het belang van het kind staat daarbij centraal. Althans, dat is het uitgangspunt.

Medewerkers
De medewerkers van BJZ beoordelen elk verzoek om hulp en indien nodig ondernemen ze ongevraagd actie. Ze stellen vast welke zorg in een concrete situatie nodig is. Ze begeleiden kinderen, jongeren en ouders of verwijzen hen door naar andere hulpverleners. Dat daarin wel eens wat fout gaat, blijkt uit …. (een/JLa)  zaak die tot aan de Hoge Raad werd uitgevochten (en waar BJZ volledig in het ongelijk werd gesteld/JLa).

Ga ik af op wat ik in de uitzending zag, dan heb ik geen hoge pet op van Jeugdzorg. Er zal heus wel goed werk worden verricht, dat geloof ik graag. Echter: dat is ook de taak van Jeugdzorg, daar worden ze voor betaald, dus dat is normaal!  In elk beroep worden er wel eens een fouten gemaakt… dat is spijtig, ze kunnen worden hersteld. Bij Jeugdzorg maakt men ook fouten, al geeft men dat schijnbaar niet graag toe! Het gevolg is dat daardoor ook foute beslissingen worden genomen: een rechter of een andere instantie neemt geen juiste beslissing als het advies van Jeugdzorg niet klopt of onwaarheden bevat. Overigens is het al langer bekend dat Jeugdzorg (soms) ernstige fouten maakt,  lees de kranten maar! Nu ik de documentaire heb gezien is mijn indruk over de correctheid en deskundigheid van de instelling danig aangetast! Wat een instelling, je moet er als ouders tegen op zien dat je er mee te maken krijgt. Er zal veel goed gaan, er gaat echter ook veel fout en dat gaat dan, denk ik, ten koste van de kinderen. Ik heb een stille hoop dat veel parlementariërs de uitzending hebben gezien, en dat zij er wat zullen doen! Het is in het verleden al eerder gezegd dat Jeugdzorg eens danig onderzocht moet worden op deskundigheid en professionaliteit. Nu weet ik het ook: hoe eerder hoe beter!