donderdag 19 april 2012

"Als het kan: Graag wat meer ‘actiever’ en wat minder ‘zware’ blog-berichten…"

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan!

Een ‘volger’ van mijn weblog (hij is in werkelijkheid een lezer), gaf me onlangs  ongevraagd  advies. "Ga niet zo nu en dan ‘bloggen’, doe het dagelijks." En: "Als het kan: graag wat meer 'actiever' en wat minder 'zware' blogberichten". En: "Ook wat meer over gewone huis-en-tuin-dingen. Dan kun je ook meer korte stukjes kwijt” werd me met een grijns op het gezicht verteld.

Ik heb het aangehoord en gereageerd met  ‘ik zie het wel’…
(Lezer heeft natuurlijk gelijk... ik heb wel eens gevraagd om reacties, nu krijg ik een reactie en eigenlijk moet ik er blij mee zijn)

Vanmorgen dacht ik weer aan die opmerking. Was de opmerking misschien bedoeld als excuus om mijn blog niet meer te lezen, zijn de onderwerpen waarover ik schrijf inderdaad zo ‘zwaar’? Of zijn ze voor hem te zwaar? Dat kan ik me niet voorstellen! Overigens, wat is 'zwaar'?

Het is waar dat ik niet elke dag blog, dat lukte me niet, tot dusver dan. Ik lees wel iedere dag de krant (soms wel drie), ik lees wel iedere dag blogs van anderen, dat wel...!
Ik ga proberen elke dag iets te schrijven. Of het lukt is een tweede, dat merkt hij en u wel. In probeer naast de ‘zware’ stukken ook wat kortere, 'lichtere' stukjes te plaatsen. 

Eén ding weet ik wel zeker: één (1) blog-bericht per dag kan soms moeilijk zijn, er is af en toe te veel stof voor een berichtje... Het komt echter ook voor dat er geen stof is. Dus ...!