vrijdag 29 juni 2012

Hartpatiënten Nederland… Informatie enz.

Hart- en vaatziekten zijn lang niet meer zo levensbedreigend als vroeger

Sinds 1995 ben ik hartpatiënt. Na een open-hartoperatie met zes omleidingen, begon er voor mij weer een nieuwe fase in mijn leven. We genoten weer van het leven, en doen dat nog steeds.
Er kwamen later weer wat complicaties, dotteren en het tussentijds plaatsen van stents zorgden er voor dat het weer de goede kant op ging.

Door dit alles ben ik sinds 1995 gaan lezen over alles wat met het hart en de hartaandoeningen te maken heeft. Ik blijf op die wijze op de hoogte van de ontwikkelingen die er in de loop van de jaren op dit terrein zijn geweest. Niet dat ik me zorgen maak od., oh neen, ik ben sterk geïnteresseerd in alles wat er inmiddels mogelijk is enz.  Dat ik nu niet meer gebruik wil maken van alle mogelijkheden die er zijn heeft te maken met de risico's die er nu eenmaal zijn bij bepaalde operatieve ingrepen...  Eén ding doe ik echter nog steeds niet: kijken naar een hartoperatie op t.v.!
Ik lees dus veel over het hart. Mijn 'lijfblad' hiervoor is toch wel 'Hartbrug Magazine', het ledenblad van Hartpatiënten Nederland. Ook kijk ik regelmatig  op de website van de vereniging (www.hartpatienten.nl).  Zo doende gebeurt het dat ik soms citeer uit het blad of van de website. 
 Een tijdje geleden, naar aanleiding van iets dat ik schreef in mijn weblog en waarin ik verwees naar de website van de Vereniging, werd  me gevraagd of dat vaker zou kunnen. Ik heb er over nagedacht, en ja, het kan in voorkomende gevallen. Overigens: als men geïnteresseerd is kan men zelf ook donateur worden voor € 17,50 per jaar en het ledenmagazine per post ontvangen… Bijkomend voordeel: de Vereniging is blij met elke steun, omdat ze op geen enkele wijze subsidie ontvangt. Zelfs niet van farmaceutische instellingen zoals dat bij de Nederlandse Hartstichting wel gebeurt…! 
Wanneer ik een interessant artikel od. lees, zal ik een verwijzing in mijn weblog opnemen. Door te klikken op de link is het gehele artikel te lezen!