maandag 16 januari 2012

Schipholgate … (3)

Twintig jaar strijd en nog geen oplossing

Met deze kop begint een artikel in Trouw van vanmorgen. De krant heeft zich in deze affaire verdiept... dat blijkt uit het artikel. In Trouw verscheen vandaag én op 12 januari jl. weer een paginagrote advertentie van drs. J. Poot, de oprichter van Chipsol.  Ik heb begrepen dat ook in andere dagbladen deze advertenties zijn geplaatst.

Over deze zaak schreef ik eerder op 14 en op 20 oktober 2011. Toen ook schreef ik dat als 25% van hetgeen drs. Poot schrijft waar is, er dan heel wat mensen met boter op het hoofd rond lopen...
Drs. Poot noemt tal van namen, hij zal dat denk ik niet doen als hij dan wel zijn mede-strijders (en dat zijn ze!) niet over voldoende bewijzen beschikken.

Toch bekruipt me bij dit alles een vreemd gevoel. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat er gehandeld wordt zoals wordt beschreven, en toch moet het wel haast zo zijn. Immers, de Nationale Ombudsman dr. A.F.M. Brenninkmeijer kent ondertussen ook deze zaak. In een artikel met als titel "De instrumentele rechter" in het Nederlands Juristenblad (22.04.2011) schrijft hij over de Chipshol-zaak 'Langzamerhand blijkt op basis van meerdere verklaringen dat er bij de Haagse rechtbank sprake kan zijn geweest van een ernstige cultuurfout waardoor de onpartijdigheid is aangetast.' Dat is nog al wat! Dr. Brenninkmeijer is niet zo maar iemand, hij weet wat hij zegt en hij staat voor wat hij zegt. Dat is meer dan menig persoon in deze zaak denk ik kan zeggen.


Ik ben benieuwd hoe deze aangelegenheid zich ontwikkelt. Ik zal af en toe op de website www.schipholwanbeleid.nl gaan kijken.

Het Openbaar Ministerie maakt naar ik heb begrepen deze maand bekend of mr. Hans Westenberg (destijds vicepresident van de Haagse rechtbank) en mr. Pieter Kalbfleisch (o.a. ex-voorzitter van de Raad van Bestuur van de NMa) voor hun optreden in deze zaak worden vervolgd voor meineed en/of valsheid in geschrifte... 

Hoe dit ook afloopt... voor mij geldt: waar rook is, is vuur!