dinsdag 3 januari 2012

Kasteelgracht Apeldoorn: schoner ? Een update…!

Het begint er op te lijken, maar we zijn er nog niet

Schreef ik op 28 december j.l. cynisch over het schoonmaken van de Kasteelgracht, nu kan ik wat positiever zijn. Zowel gisteren (er zijn foto’s beschikbaar) als vandaag heb ik de medewerkers van de Firma Oldenhof aan het werk gezien in de Kasteelgracht, o.a. tegenover Talma Borgh, langs de Fortlaan, langs de Kasteellaan en bij de Kasteeltoren. Ik neem aan dat men morgen ook nog wel bezig zal zijn.
Vanmorgen was aan de Lage Landenlaan nog niet veel te zien van het opruimen/weghalen van het onkruid, er kan sindsdien al wat zijn veranderd.
Er is al veel verbeterd: liet men in het verleden tamelijk grote plakken onkruid/maaisel liggen, nu zie ik hier en daar nog wat, vooral in hoeken… Het handmatig met een hark weghalen zou de uitkomst kunnen zijn! Wellicht hebben de foto’s die ik plaatste op dit webblog invloed gehad! Ik hoop morgen te kunnen zien dat er een aanzienlijke verbetering is opgetreden. Tot dan is er op deze plaats rust…
Een verbetering is met name zichtbaar in de gracht tegenover Talma Borgh: de foto hieronder laat het zien.
De betreffende zwanen zwommen in linie achter elkaar in de gracht bij de brug t.o. De Brug; ik wilde ze op de foto zetten maar ik was te laat: vader en moeder zwaan begonnen te vliegen, de vijf kinderen volgden. Het was een fantastisch gezicht, ik was te verbouwereerd om een foto te nemen. Ze streken in de gracht t.o. Talma Borgh neer. Er waren meer mensen die de zwanen zagen vliegen.

03-01-2012  De zwanen hebben weer alle ruimte in de gracht t.o. Talma Borgh.

Opvallend is dat door de vele regen die er de laatste dagen is gevallen het waterpeil beter is dan we de laatste tijd gewend zijn. Nog een dertig tot vijftig centimeter (schat ik) er bij en we zitten weer op het peil van 1994...!

Het jaar 2012… zo wat?

De beste wensen voor het nieuwe jaar

Het is gebruikelijk om op de scheiding van ‘Oud en Nieuw’ of aan het begin van een nieuw jaar allerlei gedachten en beste bedoelingen te ventileren. Voor de een betekent het dat iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar, hier dus 2012, krijgt. Voor de ander houdt het in vast van plan te zijn om zijn of haar leven in bepaalde opzichten te ‘beteren’ (minder eten, minder drinken, stoppen met roken, meer bewegen enz. enz.). Behalve de goede wensen voor het nieuwe jaar zeggen de beste bedoelingen van een ander me niet zo veel. Ik heb ze zelf namelijk ook gehad en helaas bleek na een korte periode dat er niet veel concreets meer van over was gebleven, niet alleen bij mij doch ook bij vele anderen.
Voor mij is dat de reden om op deze plaats aan de jaarwisseling niet al te veel aandacht te gaan schenken, aandacht in de richting van ‘verbeterpunten’ of mijmeringen of dergelijke.

Ik vind het voldoende om mijn lezers op deze plaats het beste voor het nieuwe jaar te wensen en ik hoop dat ik in het nieuwe jaar in staat zal zijn en blijven om dit webblog te gebruiken.