maandag 19 maart 2012

Hondenbelasting en boetes voor niet opruimen hondepoep omhoog…?

Van mij mag het, de boetes het liefst met 500%!

Soms met tegenzin loop ik dagelijks mijn ommetje in de wijk. Niet omdat ik het niet graag doe, oh nee! Beweging is goed zegt én de huisarts én de cardiologe én ik verbeeld me dat het ook goed is! Dus probeer ik elke dag een half uur te lopen.

Helaas is dat half-uurtje-wandelen bijna dagelijks op ‘spitsroeden-lopen’ geworden. Wat wil het geval: loop ik op het trottoir aan de Woudhuizerallee dan moet je laveren tussen de hondekeutels door. Het maakt niet uit in welk deel van de allee je loopt! Ga je wandelen aan de Zuthensestraat dan gaat het nu nog net: je ziet wel hondepoep liggen, meer dan een paar maanden geleden, het kan er nog mee door... Ook in het Kasteel is het uitkijken geblazen! En zo kun je nog wel even doorgaan: nagenoeg in elke straat of laan ligt er van die er van die vieze troep.
In de vergadering van de Wijkraad Osseveld-Woudhuis (Apeldoorn) op 8 maart jl. sprak ik hierover met een BOA, dat is een Buitengewone opsporingsambtenaar van de gemeente. Hij en de collega’s houden o.a. toezicht op mensen die “de hondenuitwerpselen niet opruimen”. Een nobel streven, uiteraard. Dat ik ze in onze wijk nooit zie kan aan mij liggen… wat ik wel zie is dat het aantal mensen (mannen én vrouwen) dat hun hond laat poepen op plaatsen waar dat niet mag, toeneemt. Soms hebben ze kleine hondjes met een klein hoopje poep, soms hebben ze ook grote honden (soms de grootte van een kalf!) en een hoop dat die deponeren! En wat dan het ergste is: de bazen/bazinnen staan er bij, kijken er naar en kijken dan laconiek de andere kant op… en lopen weg met de hond, de poep achterlatend!!! Aso-gedrag noem ik dat!