maandag 12 maart 2012

Wij zijn weer opa en oma geworden…!

Na vier kleindochters nu een kleinzoon

Op 10 maart jl., (om 23:27 uur volgens zoon René), is Mats Christian geboren in het Bronovo-ziekenhuis te Den Haag. We wisten dat het niet lang meer zou duren, echter dat het zo vlug zou komen…

We waren ’s middags in Groningen om met een grote vriendengroep de 70e verjaardag van een vriendin met o.a. een hapje en drankje te vieren. Er was bij ons aanvankelijk twijfel om te gaan: de geboorte was verwacht op 7 maart, het zou dus eigenlijk elk moment kunnen gebeuren! Onze zoon had regelmatig sms-overleg met zijn moeder: ’t is niet te zeggen wanneer hij komt… Wij dus op naar Groningen, mobieltje ‘aan’ en regelmatig even kijken. Geen nieuws!
Om acht uur ’s avonds waren we weer terug in Apeldoorn. De rest van de avond maar wat praten, lezen en t.v. gekeken.

Totdat, nou ja… we wisten inmiddels dat schoondochter Saskia en zoon René in het ziekenhuis waren: we bleven op en waren best gespannen. Totdat zoon ons belde en vertelde dat we weer oma en opa waren geworden, nu van een kleinzoon.
We zijn toen maar gaan slapen, ook al ging dat wel anders dan normaal. Heel wat gedachten gingen door ons heen. We waren blij dat de zwangerschap geëindigd was met een vlotte geboorte. Met onze kinderen zijn we blij en dankbaar met de geboorte van onze eerste kleinzoon.

Zondag 11 maart zijn we uiteraard naar Den Haag gegaan. Saskia en René met Mats Christian waren in de loop van de morgen vanuit het ziekenhuis naar huis vertrokken. Daar hebben wij het nieuwste familielid bewonderd enz.; de beide zussen waren ook blij met hun broertje. Naderhand kwamen ook andere familieleden uit Apeldoorn en Den Haag acte de presance geven…

’s Avonds, weer thuis hebben we nog heel wat nagepraat, dat zal duidelijk zijn. Met een blij gevoel zijn we gaan slapen!

11-03-2012    Grootvader en kleinzoon