woensdag 16 mei 2012

Quarantaine voor oud-politici / politieke kopstukken wellicht een tijdelijke oplossing… of toch niet?

Ik (en met mij velen) begin genoeg te krijgen van ongevraagde opmerkingen

Het is voor de liefhebbers van politiek, politieke partijen, politieke roddelpraatjes en alles wat je daar nog meer bij kunt gooien een fantastische tijd! Op tv, voor de radio, op internet en ga maar door wordt van alles beweerd, beloofd, verguisd, vermaand, geadviseerd, afgeraden, aangeraden… enz.

Ik begin moe te worden. Moe van het elkaar de maat nemen, het een ander ‘besmet’ verklaren omdat men zich niet tegen de PVV heeft gekeerd, het zich beter achten dan een ander (lijsttrekkersdebat CDA en nu ook bij Groen Links: Tofik Dibi versus Jolanda Sap). Ik begin ook moe te worden van de twitterende oud-politici zoals de heer Willem Aantjes. In het begin is het wel leuk, allengs begint het toch wat te vervelen. In HP De Tijd kreeg de heer Aantjes gratis aandacht: zie deze link  http://www.hpdetijd.nl/2012-05-10/cda-mastodonten-roeren-zich-aantjes-twittert-furieus/

In dat rijtje heeft zich nu ook geschaard de heer Herman Wijffels, een zogenaamde CDA-prominent. Hij heeft het gepresteerd om een ander op een m.i. niet frisse wijze aan te duiden, zoals bleek uit een citaat dat ik tegenkwam op internet en dat hier integraal wordt weergegeven:   Oud-informateur en CDA-prominent Herman Wijffels ziet niets in Henk Bleker als nieuwe CDA-leider. Volgens Wijffels heeft Bleker na de verkiezingen van 2010 een bestuurlijk-ethisch dubieuze rol gespeeld. ‘Die heeft vooral toekomst bij zijn pony’s', zei Wijffels voor de radiomicrofoon van de KRO.

Je mag als CDA-prominent (wat dat ook mag zijn…) je mening hebben, het is niet altijd verstandig om dat ook zo te zeggen; toen dit bericht over Wijffels gisteravond in de uitzending van “Knevel en van den Brink” werd bevestigd en Bleker dit beschouwde als een steek onder de gordel had ik begrip voor hem. Het zegt in elk geval iets over Wijffels!
Gelukkig zijn er ook anderen die op beschaafde toon hun mening geven, een mening die recht doet aan een ieder en die toch duidelijkheid schept. Hier reken ik onder andere toe de heer Hirsch Ballin. Ga maar eens googelen en je ziet hoe hij op subtiele wijze en met respect voor de andere zijn zienswijze brengt!

Ik denk dat het nu toch maar even wat stiller moet worden met de ongevraagde adviezen, de ongevraagde meningen. Ik zal proberen ze in elk geval niet te lezen en te doen of ze in quarantaine zitten, totdat ik gestemd heb. Ik wil mijn stem onbeïnvloed  uitbrengen op Mona Keijzer of op Sybrand Buma… Op wie?  Ja, dat is geheim!