vrijdag 13 januari 2012

Ook zo’n hekel aan ongevraagd reclamedrukwerk?

Je kunt de toezending van dit soort post stoppen

Van Egbert Zijlema, een bevriende oud-journalist, ontving ik als een van zijn ‘volgers’ een interessante email met verwijzing/link naar zijn artikel over dit onderwerp. Met zijn toestemming citeer ik hieronder letterlijk uit zijn email:

Ook zo'n hekel aan ongevraagd reclamedrukwerk? En nu bedoel ik niet de stapels folders die wekelijks huis-aan-huis worden bezorgd (daar kun je je immers tegen wapenen met een sticker op de brievenbus), maar geadresseerde brieven waarmee bedrijven en organisaties je willen overhalen iets te kopen of om mee te doen aan een loterij bijvoorbeeld.
Ik erger me er groen en geel aan en toen een paar dagen geleden de zoveelste envelop van de Postcodeloterij op de mat viel, was mijn keuze voor mijn maandelijkse column OPMERKELIJK snel gemaakt. Of zo'n envelop nu is geadresseerd aan jou persoonlijk of aan 'de bewoners' van je huisadres, je hoeft het niet te pikken. De rechtbank in Amsterdam heeft daar vorig jaar augustus een duidelijke uitspraak over gedaan. Ook als je naam er niet bijstaat, blijft je adres een persoonsgegeven dat in het kader van de privcacywet gerespecteerd moet worden en niet voor commerciële doeleinden mag worden gebruik als je dat niet wil.

In mijn beschouwing van deze maand lees je ook hoe je kunt voorkomen dat je dit soort post krijgt. Kortom, ga snel naar mijn site om het artikel te lezen: http://www.egbertzijlema.nl/ongewenstepost.html

Veel leesplezier!
Met vriendelijke groet,
EGBERT ZIJLEMA

Weblokaties:
Algemeen:        http://www.egbertzijlema.nl
Damster Kraant:  http://www.damsterkraant.nl
Programmeren:   http://zijlema.basicguru.eu


Ik veronderstel dat er ook onder mijn lezers zijn die herkennen wat Egbert Zijlema schrijft. Ik in elk geval wel! De links onder zijn column zijn het volgen ook waard…

Kasteelgracht Apeldoorn - Waterschap Veluwe - Gemeente Apeldoorn... een soap?

Het lijkt een ‘soap’, hopelijk niet zonder einde .

De bewoners van het Kasteel, in de wijk Woudhuis in Apeldoorn, en voor zover ze wonen aan de (‘kasteel’) gracht, zijn al jaren beu van de situatie die er is v.w.b. de hoogte van de waterstand en de gevolgen die dat mee brengt omdat die waterstand niet (meer) is wat het behoort te zijn. Ook de gemeente Apeldoorn zal zich, denk ik, niet happy voelen: het heeft het eigendom en het beheer van o.a. de kasteelgracht overgedragen aan Waterschap Veluwe, men heeft waarschijnlijk ongemerkt en onbedoeld een ‘lijk in de kast’ overgedragen / verkocht(?). Ook Waterschap Veluwe zal zich na verloop van tijd niet prettig hebben gevoeld: buiten beschouwing gelaten wat er al dan niet aan de hand was/is, zal men in de loop der tijd hebben gemerkt dat een ‘overdracht’ niet altijd even gelukkig is. Ik veronderstel dat men (dit is het bestuur van het Waterschap) hier wellicht een vieze smaak aan over heeft gehouden…

Concreet gezien heb ik met de ‘gevoelens’ van hetzij de gemeente Apeldoorn hetzij Waterschap Veluwe in deze aangelegenheid geen affiniteit. Voor mijn gevoel behoort er om een normaal (en dus nog niet eens een buitengewoon) woongenot te hebben voldoende water in de gracht te zijn. In dat vertrouwen kochten wij in 2003 ook onze woning in deze wijk. In 2004 en later ontdekten wij dat de werkelijke situatie toch wel anders was. Het voert hier té ver om de verkoper van onze woning dan wel de makelaar (?) hiervoor aansprakelijk te stellen. Niet té ver voert het om hier de gemeente Apeldoorn die toen (voorzover wij weten) verantwoordelijk was voor de situatie m.b.t. de kasteelgracht (dus inclusief een juiste hoogte) aan te wijzen als de schuldige… Zou het eventueel Waterschap Veluwe zijn dan geldt in principe de zelfde redenering.

De Wijkraad Osseveld-Woudhuis is van de gehele gang van zaken op de hoogte. De Wijkraad heeft ook tal van pogingen in het werk gesteld om verbeteringen aan te laten brengen. Dat blijkt ook uit de correspondentie die er is geweest, correspondentie die al dan niet volledig op de website www.kasteelgracht-apeldoorn.nl is te lezen.
Ook was er in het verleden een handtekeningenactie van bewoners aan de kasteelgracht; ik meen dat men een petitie heeft aangeboden in een bestuursvergadering van Waterschap Veluwe. Ondanks toezeggingen om meer informatie daarna heb ik niets meer vernomen van de betreffende actiegroep: dat kan aan mij liggen… Ik hoop dat op de hiervoor genoemde website hierover nog eens gepubliceerd zal worden.

Om te voorkomen dat er van meer dan één kant aandacht/klachten voor de situatie m.b.t. de kasteelgracht zal komen, heb ik besloten mijn ‘acties’ over dit onderwerp te stoppen. Ik zal, in en na overleg met de webmaster van de kasteelgracht-site (zie hiervoor) en indien gewenst, mijn correspondentie en/of foto’s/beeldmateriaal ter beschikking stellen. Of publicatie er van zal gebeuren is ter beoordeling aan de webmaster. Op mijn webblog zullen er in principe dus geen schrijfsels meer over de kasteelgracht verschijnen, heel bijzondere omstandigheden voorbehouden. Uiteraard zal ik desgevraagd mijn medewerking verlenen aan de (webmaster van de) nieuwe website: het is n.l. ook in mijn belang dat er het nodige gaat gebeuren!

Blijft voor mij nog over om de mede-kasteelgracht-bewoners en alle anderen die op de een of andere wijze direct of indirect betrokken zijn bij het wel en wee van de Kasteelgracht in Apeldoorn om medewerking te vragen. Medewerking in de vorm van lezen van de website maar wat nog belangrijker is: reageren en meewerken aan de site!