woensdag 28 december 2011

Kasteelgracht Apeldoorn: schoner? ’t Is maar hoe je het bekijkt !

Wat zat ik er naast met mijn schrijfsel van 23 december 2011

Dacht ik in mijn vorige ontboezeming dat (het bedrijf Oldenhof namens) Waterschap Veluwe juist begonnen was met het opschonen van de Kasteelgracht, bleek het helaas dat ik goed fout zat! De twee keer 'op en neer' in de Kasteelgracht langs de Fortlaan waar ik over schreef was schijnbaar het sluitstuk van de gehele operatie. Onvoorstelbaar…, broddelwerk noem ik het. Volgens mij heeft men zich er (weer) met een Jantje van Leiden afgemaakt! Ik kan me niet voorstellen dat er toezicht van Veluwe is geweest, als dat wel het geval was dan is een gang van de toezichthouder naar een oogspecialist bittere noodzaak.

Op tweede Kerstdag heb ik een ‘rondje’ Kasteelgracht gemaakt; ik zag dat op sommige plaatsen het riet en de beplanting (het onkruid zo u wilt) was verwijderd. Ik zag ook dat op sommige plaatsen het riet helemaal niet weg was gehaald en dat de troep in de gracht ook lang niet overal was weg gehaald. Met name langs de Fortlaan en langs de Lage Landenlaan was dit het geval. Onder de brug én in het gedeelte van de gracht tegenover Talma Borgh is het een vieze bedoening. Ook op andere plaatsen was het maaisel (riet en/of onkruid) slecht weggehaald.
Ik heb foto’s genomen om een en ander te bewijzen. De beelden zeggen genoeg. Ze laten ook zien dat het toezicht van Waterschap Veluwe ook niet alles zegt… Men zegt tegen derden dat er geschouwd gaat worden (kijken of de sloten/vaarwaters wel schoon zijn etc.) en men deelt zelfs waarschuwingen uit en/of legt bestuurs-/dwangmaatregelen op, zelf gedoogt men echter dat toestanden zoals in de Kasteelgracht gebeuren. Nauwelijks te geloven, de foto’s bewijzen het echter.

Ik hoop dat (namens) Waterschap Veluwe het door mij en anderen gesignaleerde toch nog tot tevredenheid van allen in orde zal worden gebracht. Ik heb er een hard hoofd in; als ik ongelijk krijg (en dat hoop ik natuurlijk) dan zal ik dat hier ook melden!

Dan nu de foto’s. Ik heb ze ook ter beschikking gesteld aan de webmaster van de site www.Kasteelgracht-Apeldoorn.nl.


27-12-2011  De gracht bij het Bastion

27-12-2011  Overloop aan de Kasteellaan

27-12-2011  Hoek Fortlaan - Lage Landenlaan t.o. Talma Borgh

27-12-2011  Brug Woudhuizerallee t.o. Talma Borgh

27-12-2011 Brug Woudhuizerallee t.o. Talma Borgh

27-12-2011  Hoek Fortlaan - Lage Landenlaan, t.o. Talma Borgh