woensdag 8 juni 2011

Menzis: goed jaar én betalings-problemen…?

Menzis ziet meer betalingsproblemen door premiestijging
Ergens op internet las ik vandaag dat Menzis in 2010 evenals in 2009 weer winst heeft gemaakt. Op zowel de basis-verzekering als op de aanvullende verzekeringen werd een positief resultaat gehaald.  De zorgverzekeraar denkt dat klanten in de problemen komen door de premiestijgingen.  Menzis stelt dat het percentage klanten met een aanvullende verzekering voor het vierde jaar op rij af neemt. Verder is er een forse toename van het aantal betalingsregelingen en verzoeken om schuldsanering. 

Economie is de kunst van het kiezen...

Vanmorgen moest ik iets opzoeken op het internet, het had te maken met ‘economie’. Via via kwam ik op de website www.malleus.nl.
Dit is een site van de heer F. Hamers. Hij schrijft op de homepage: “Ik ben docent economie, handel / administratie en technologie op het Alfrinkcollege in Deurne. Op deze site staan onderwerpen om mijn lessen te ondersteunen of die ik belangrijk vind voor het begrijpen van economie. De rubrieken en onderwerpen zijn eind december 2010 flink onder handen genomen, zodat de site weer up-to-date is”.
Ik was uiteraard nieuwsgierig en ben de inhoud van de site en de verwijzingen gaan "bestuderen". Het was erg interessant, vooral als je nagaat voor welke doelgroep de inhoud bestemd is. Bijkomend voordeel: ook heb ik er mijn kennis weer mee opgefrist!
Van harte aanbevolen!