woensdag 10 augustus 2011

Slapen in een vliegtuig...

Dacht ik wat bijzonders te hebben

Schreef ik in mijn "Rondje Teuge" op 1 augustus j.l. over het vliegtuighotel op Teuge, zie ik zojuist bij mijn ingekomen emails een aanbieding voor een soortgelijk iets.

Zie hier:
      

Leuk om te zien, ik heb er verder niet op gereageerd.

RuG ontrafelt spreeuwenzwerm-mysterie …

Vliegtuigen botsen in de lucht botsen, spreeuwen doen dat niet

We hebben ze vast wel eens gezien, de zwermen spreeuwen. Een mooi gezicht, zolang de zwerm maar niet bij je in de buurt komt. Het is helemaal onprettig als de zwerm zich tijdelijk gaat vestigen in de bomen bij en om je huis… Elke plaats zal wel zo’n gebied of straat hebben waar de vogels bijeen komen voordat de grote trek begint. In Groningen herinner ik me als ontmoetingsplaats bij uitstek de Praediniussingel, met name de bomen tegenover het oude Diakonessenhuis. Wat een ellende op de grond en wat een lawaai in de bomen! Wat een ramp voor de geparkeerde auto's.

Desondanks, het zien vliegen van de zwermen spreeuwen was en is nog steeds indrukwekkend. Ik heb nog nooit gezien dat de vogels elkaar raakten, al zal dat in mijn beleving toch echt wel eens moeten gebeuren. Helemaal vreemd is het dat mensen in vliegtuigen elkaar soms niet kunnen ontwijken als ze willen landen of stijgen terwijl spreeuwen daar geen last van hebben lijkt het… Op de website van RTV-Noord las ik een interessant artikel over het “spreeuwenzwerm-mysterie”, bijgevoegd is een YouTube-filmpje.